BERGSKLÄTTRING

Är du äventyrlig och vill prova på eller gå kurs i bergsklättring? Då är detta något för dig! Bergsklättring är en sport som kräver mycket fysisk och mental styrka och har blivit mer och mer populär de senaste åren. Det är ett utmärkt sätt att utmana dig själv och att få uppleva naturen på ett helt nytt sätt. 

Vi på Outdoortime älskar naturupplevelser och har goda kunskap inom utomhusaktiviteter såsom olika typer av klättring! Vår mission är att göra naturupplevelser enkla och lättillgängliga för alla!

Ryggsäckar för bergsklättring liggandes på stenar

VÅRA UPPLEVELSER

Tvådagarskurser i klippklättring

Privat grundkurs och anpassad kurs

Vi erbjuder två olika två-dagars långa kurser. Den stora skillnaden är att den ena kursen är en privat grundkurs och anpassas då helt utefter dina erfarenheter och kunskaper. Även den andra kursen kan anpassas efter deltagarnas tidigare erfarenheter och kunskaper inom klättring.

Kurserna är rekommenderade för dig som snabbt och säkert vill lära dig kunskaperna för att topprepsklättra utomhus. Kurserna lämpar sig för alla, oavsett tidigare erfarenheter eller kunskaper i klättring. Du kan alltså delta även om du är nybörjare eller har klättrat tidigare.

Efter den intensiva grundkursen som hålls av våra kursledare som är auktoriserade instruktörer så ska du ha fått ett bra säkerhetstänk och kunskap om klättring, klätterutrustning och dess skötsel. Du ska känna dig trygg, motiverad och inspirerad nog att ge dig ut på egen hand.

Du får lära dig att säkra en topprepsklättrare, bygga ankare med egna säkringar och på ett säkert sätt fira er nedför berget. Instruktörerna är auktoriserade via Svenska Klätterförbundet och kurserna följer självklart Klätterförbundets riktlinjer. Åldersgränsen för de två kurserna är 15 år.

Kurserna brukar hållas på en klippa som ligger 45 minuter från Västervik. Från Linköping är det en timmas bilfärd.

Vad behöver du ha med dig och vad ingår?

Eftersom det blir en övernattning på plats så behöver du ha med dig allt det nödvändiga för detta. Kläder, mat och utrustning för att sova och laga mat utomhus.

Vi lånar ut all nödvändig utrustning som krävs för att klättra. Du får efter avslutad fullgjord kurs ett kursintyg med behörighet för att kunna ge dig ut och topprepsklättra utomhus.

Läs mer och boka:

Privat grundkurs i klippklättring

Kurs i klippklättring

 

Prova på klätterpaddling

En kombination av paddling & klättring

Här har vi en prova på-kurs för dig som vill aktiv och samtidigt njuta av två härliga upplevelser & aktiviteter. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av varken paddling eller bergsklättring. Målet med denna kursen är att du får en introduktion till paddling och bergsklättring. Utmana dig själv både i vattnet och på berget!

Allt du behöver för aktiviteterna ingår och kursen pågår i cirka 4 timmar. Vi har en samlingsplats vid Grebo, därifrån paddlar vi sedan till klätterklippan vid Käringberget. Åldersgränsen är 18 år om man är själv men vid andra förhållanden kan åldern vara lägre, läs mer nedan. Auktoriserad instruktör och guide håller i kursen.

Tänk på att ta med ombyte m.m. då du kan bli blöt under paddelturen.

Är ni en större grupp eller vill boka ett annat datum som inte finns tillgängligt så är ni välkomna att kontakta oss.

Här kan du läsa mer och boka kursen.

VÅRA PLATSER

Klättring i Linköping

Kring Linköping finner du flera trevliga klippor som passar perfekt för nybörjare. Vi använder oss speciellt av klippor som passar för grupper och dit du lätt kan ta dig med buss eller bil.

Klättring i Åtvidaberg

I samarbete med Villa Baro kan vi erbjuda exklusiv konferens och god mat, i kombination med guidad prova på klättring på en ca 12 meter hög klippa.

VÅRA VÄNNER

Villa Baro i Åtvidaberg

Konferens på ett lyxigt hotell på landet, med golfbana, padelbana och yoga hall. Detta kan kombineras med upplevelser från oss, såväl klättring som paddling om ni väljer att besöka Villa Baro.