VINTERUTHYRNING

VÄLKOMMEN TILL VÅR VINTERVERKSAMHET!

Kom och hyr långfärdsskridskor och sparkar från Västerås mest isnära skridskobod! Vi hjälper dig gärna komma igång med lite åktips på plats, samt erbjuder kurser om det passar dig bättre. Om du är helnöjd med din upplevelse kan du dessutom köpa exakt de skridskor som du åkt över isen med. 

HYR LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR OCH SPARKAR

PRISLISTA SKRIDSKOUTHYRNING

Vinterutrustningen hyrs på plats enligt Drop-in princip. Vi har flera skridskomodeller med olika passformer, vilket gör att ni kan få en skridsko som sitter riktigt bra, men det innebär också att ni måste prova ut en lämplig skridsko på plats. Vi tar därför inga förbokningar såvida det inte gäller större grupper. Ring eller maila oss för gruppbokningar.

 

0-2 tim 2-5 tim dygn Veckoslut Vecka

Långfärdsskridskopaket standard

(pjäxor, skridskor & isdubbar)

220:- 300:- 400:- 500:- 900:-

Långfärdsskridskopaket plus

(samma som ovan plus hjälm och stavar)

270:- 350:- 450:- 600:- 1000:-
Spark 150:- 250:- 300:- 400:- 750:-
Snöskor 100:- 150:- 200:- 300:- 500:-
Skridskoryggsäck 50:- 50:- 50:- 100:- 175:-
Stavar / ispik / isdubbar/hjälm 30:- 50:- 75:- 100:- 150:-

Långfärdsskridskor: Vi hyr ut långfärdsskridskopaket med skridskor, pjäxor och isdubbar. Vi har skridskor och pjäxor av bästa kvalitet. Våra skridskor är Skyllemarks blå alternativt Zandstra och pjäxorna är Fischer BCX6 som är en hög och mycket stabil pjäxa som gör det lätt att åka utan att bli så trött i fötterna eller Alpina outlander som är lite lägre.

Sparkar: Vi hyr ut sverigesparken, tidigare Ljusdalssparken, det är stabila bra sparkar som är utmärkta för en tur på isen. Fårskinn ingår i hyran som är skönt att ha vid paus eller när ni skjutsar någon. Vi har även broddar om du har hala skor.

Stavar, Ispik, isdubbar: Om ni vill hyra till mer säkerhetsutrustning än det som ingår i det ordinarie paketet så går det bra, priserna är per sak/par ni hyr.

Snöskor: Vi använder det franska märket TSL som gör mycket bra moderna snöskor med bra grepp och bärighet. Måste bokas en dag i förväg.

Längdskidor: Vi hyr ut längdskidpaket med skidor, pjäxor och stavar. Vi har inte plats för detta i boden så det måste förbokas senast dagen innan. Vi har skidor som både lämpar sig för åkning i spår och ospårat. Några av skidorna har även stålkant för fjällturer och om det är skarsnö.

Uthyrningen är bemannad helger och lov 10-16 vid goda isförhållanden.  Se vår facebooksida för uppdateringar.

Vardagar är uthyrningen obemannad, sparkarna sitter med kodlås och är bokningsbara här nedanför.  Skridskor går enbart att hyra efter överenskommelse via mail.

Vinterutrustningen hyrs på plats enligt Drop-in princip på helger. Vi har flera skridskomodeller med olika passformer, vilket gör att ni kan få en skridsko som sitter riktigt bra, men det innebär också att ni måste prova ut en lämplig skridsko på plats. Vi tar därför inga förbokningar på såvida det inte gäller större grupper. Ring eller maila oss för gruppbokningar.

Hitta hit

Skridskoboden står vid Hundbadet vid Framnäs, intill bryggan där du går ut på isen. Ankargatan 1 / Strandtorget.

 

Parkering

 Skridskobodens närmsta granne är en parkering som betalas via easypark.

Kollektivt

Ta VL buss 2 mot Björnö från Västerås centralstation och stig av på stationen ”Vinggatan” vid Lidl. Sedan är det en kort promenad på ca. 10 minuter ner till mälaren.