Välj en sida

OM LINKÖPING

HYRA KAJAK

Detta ingår:

  • Kajak, paddel, flytväst och kapell (stänkskydd).
  • Ni får även med er en karta över området med tips på strandhugg och sevärda platser.
  • Innan avfärd får ni information om hur man kliver i och ur en kajak, vad man skall tänka på medan man paddlar och vad man gör om en kajak välter.

Tider:

Vid vår uthyrningsbas i Grebo är det självbetjäning.

Efter att vi fått betalningen så kommer ni få aktuell kod som behövs för att komma åt kajakerna.

Dagshyra påbörjas valfri tid från kl. 09.00, och ni återlämnar kajakerna på egen hand senast kl.19.00 på kvällen. Ni städar själva ur kajakerna med utrustning som ni får låna av oss – så att kajakerna är redo för en ny tur nästa morgon.

Vad skall man packa med?

Kom i bekväma kläder. Det är vanligt att man klär sig för varmt inför paddlingen. Det är oftast inte så kallt när man paddlar nära strandkanten och man håller igång kroppen hela tiden. Tänk på att bomull blir tungt och svårtorkat, bäst är det med funktionskläder eller regnkläder i det yttersta lagret. Tag gärna med någon vattenflaska att ha nära till hands. I dubbelkajakerna finns mindre vattentäta förvaringsfickor för mobiltelefoner eller kameror. Större packning som man inte behöver under tiden man sitter i kajaken stuvas ner i de större facken vid fronten och änden på kajakerna, och nås först då kajaken ligger på land igen. Om man skulle få in vatten i kajaken kan det vara bra att ha med en liten petflaska så att man enkelt kan tömma den på vatten utan att behöva vända den upp och ner.

75% av dom som kommer till kajakuthyrning har aldrig tidigare suttit i en kajak.