Hyr enmanskajak i Borgåsund timvis

Från: 300 kr

Här bokar du enmanskajak i Borgåsund timvis. På denna uthyrning kommer du tillbaka till startplatsen.

Börja med att välja vilken kajak du vill använda dig av.
Välj sedan vilket datum du vill boka kajaken och vilken tid du vill vara ute.

Kajakerna bokas styckvis, så vill du ha fler kajaker få du boka fler gånger.

Beskrivning

Från Borgåsund kan du göra turer i sjön Freden, upp i Strömsholms kanal och ut på Mälaren. Det finns gott om fina platser att paddla till, badplatser, öppna fjärdar och små vindlande passager. Några populära strandhugg är Sandabadet, Lilla ön Tallklubben samt Vindskyddet vid Jordmarken. Vill man göra en längre tur rekommenderar vi att man paddlar genom Mellansundet och rundar Nyckelön. Turen avslutas i Borgåsund och kanoten lämnas på samma plats den hämtades.

Vi har tre sorters kajaker i Borgåsund, välj en kajak som passar dig i storlek för bästa upplevelse. De rekomendationer vi anger för längd och vikt är ungefärliga, prova gärna olika kajaker för att komma fram till vilken just du trivs bäst med.
Trapper Como är den minsta kajaken vi har i Borgåsund. Den är mycket uppskattad av ungdomar och lättare personer. Fördelen med en liten kajak är att om du inte väger så mycket så kommer den ändå ner lite i vattnet vilket gör den mindre vindkänslig och faktiskt även stabilare än en stor kajak som ligger mer på ytan. Lättdriven och normalstabil, rak köllinje vilket gör att den är lätt att paddla rakt med men kanske inte så lekfull i vågor och snäva vändningar.
Trapper Aral är en väldigt snarlik kajak som är snäppet större än como. Mycket allround och uppskattad av många. Lättdriven och normalstabil, rak köllinje vilket gör att den är lätt att paddla rakt med men kanske inte så lekfull i vågor och snäva vändningar. Passar många paddlare allt från 165cm upp till runt 190cm, kan kännas lite trång för dig med långa ben. Bärighet på upp till 120 kg.
Tahe marin Ocean Spirit. En lite längre kajak med rymlig sittbrunn, passar bra för dig med långa ben eller om du bara vill ha mer plats i sittbrunnen.

Denna kanot framförs med dubbelpaddel och kapell. Kapellet är ett tunt tyg som täcker sittbrunnen för att inte vattenstänk ska hämna i kajaken.