BUTIK

KANOTER OCH PADDELTILLBEHÖR

 

Vi är en av Sveriges återförsäljare till Nova Craft. Våra kanoter finns i Västmanland/Hallstahammar.

Nova Craft har tillverkats i Kanada sedan 1984. Nova Craft finns i 15 olika modeller och 4 olika material.
Materialen är TuffStoff, Glasfiber, SP3 och en blandning mellan aramid och kolfiber (Blue Steel).

Detta gör att vikten varierar beroende på vilken kombination det är med start på 13kg.

Kanoten har ett brett användningsområdet. Det funkar lika bra i forsande vatten som stilla vatten. Kanoten har höga fribord vilket för att de klara dom tuffare paddling utan att bli blöt.

De materialet Vi har valt att fokusera mest i våra kanoter är:
SP3 Detta material tillverkas genom rotationsgjutning av tre lager av polyeten. Två yttre massiva lager med ett mellanlager som är skumfyllt. Kombinationen ger väldigt starka kanoter perfekt för åar eller uthyrning eller för dig som vill ha en prisvärd kanot som du inte ska lyfta för långt eller för ofta. Vi säljer Nova Craft prospector i 3 olika storlekar 15 , 16 och 17 fot. För närvarande har vi lite olika färger på kanoterna, mest den klassiska gröna eller den röda men vi har någon gul och någon blå hemma också. Skrov: Symmetriskt Botten: Shallow Arch Köllinje (Rocker): Moderat 6-8 cm

Vi har även tagit hem några prospector i glasfiber. Vi har även tagit hem Muskoka 16 och Haida 17 i glasfiber. I Muskoka 16 och Haida 17 har en förstärkt köl.

LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR OCH SPARKAR

Vi säljer Långfärdsskridskopjäxor, långfärdsskridskor och sparkar.

När det gäller pjäxor har vi valt Fischer och Alpina, samma märken som vi har i vår uthyrning. Det innebär att du kan komma och prova vår utrustning på isen och känna om det passar dig. Vi säljer både ny och begagnad utrustning i mån av tillgång.
Skridskor är framför allt Zandstra som vi har till försäljning och i vår hyra.
Vi hyr även ut och säljer sparkar från Brännlund & Hedlunds. Det är Sverigesparken, tidigare Ljusdalssparken och Jukkassparken vi har hemma till försäljning och uthyrning.