GÖTA KANAL

Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. Den är 19 mil lång – från Sjötorp i väst till Mem i öst. Du kan slussa med egen fritidsbåt, eller följ med någon av passagerarbåtarna. Detta kan du läsa mer om på Göta kanals hemsida. Farleden Göta kanal är öppen från maj till september.

Vi kan hjälpa dig som vill paddla kanalen, eller skapa en kombinerad upplevelse med paddling, cykling, boende i glamping och kanske en båttur.

Några av de platser vi särskilt gillar utmed kanalen är

Brunneby Musteri – musteri men också en mysig butik med lokala matvaror producerade på musteriet eller i dess närhet. Ovanpå butiken finns en restuarang med god mat och fika.

Sörby Glamping – flera unikt inredda glampingtält, precis i närheten av kanalen. Här tar värdinnan Karin emot och erbjuder er en alldeles speciell upplevelse, hit kan du cykla, paddla eller komma med bil.

Claudia’s gastrobar och glass – en historisk byggnad, där Claudia erbjuder glass och mat men också uthyrning av SUP brädor, bastuflotte och trampbåtar.

Samtliga dessa ställen ligger utmed den del av Göta Kanal som är bäst lämpad för en upplevelse per kanot eller kajak. Det då denna del från Berg till Borensberg är en sträcka utan slussar och lyft.

Vi kan erbjuda hyra av kajak och sup utmed kanalen för dig som vill uppleva den från vattnet några timmar eller dagar. Du kan också paddla en väg, då lämnar du kajaken på en bestämd plats och vi plockar sedan upp den och kör den tillbaka till startplatsen.

VÅRA UPPLEVELSER

Hyra kajak

Du kan hyra kajak vid vår station i Brunneby, vilket är en perfekt utgångspunkt för paddling i Göta Kanal.

Paddla en väg

Vi hjälper dig skapa ditt egna paddeläventyr utmed Göta Kanal. Du fokusear på några dagars paddling och vi sköter logistiken med att transportera din kajak åter till startplatsen.

Paket med båt, cykel, kajak och glamping

Den ultimata naturupplevelsen av Göta Kanal där du färdas med båt, cykel och kajak. Vi toppar detta med en natt i Glampingtält och hoppas detta blir en upplevelse att minnas.