VÅR HISTORIA OCH VÅR MISSION

Vår mission

Att göra naturupplevelser enkla och lättillgängliga för ”alla”.

Vår historia

Outdoortime är ett litet familjeföretag som ägs och drivs av Julia och Thomas Wiberg. Företaget startades våren 2018 under namnet Grebokajak, med en station i Grebo och har nu vuxit till flera stationer. Vi är återförsäljare för svenska Point65 och tyska DryFashion vi är också en godkänd kanotcentral av Kanotförbundet .

”Starten för Grebokajak kom efter att jag gick in i väggen hösten 2017. Då började min väg för att hitta balans i livet och funderingar på hur jag (och vi) skulle lyckas kombinera ett arbetsliv med att få vara ute i naturen mycket mer. För det är där jag hittar min energi – i naturen. Det kan antingen vara sittandes i en kajak, och känna närheten till vattnet, fåglar, fiskar… känna stillheten och lugnet. Eller på en klippvägg, klättrandes, och få känna bergets värme mot fingrarna, utmaningen i att ta sig uppför klippan, släppa alla tankar på allt annat… Det är för mig så uppenbart hur detta fullkomligt fyller kroppen med energi. Och allt mer forskning visar också att naturupplevelser får människor att må bra och minskar stress!

Så – hur skulle jag kunna ändra min livsstil och lägga till mer av sånt som ger energi och minska sånt som tar energi? Det var då tankar på att starta eget företag inom outdoorbranschen kom. Det blev startskottet för Grebokajak. 2018 grundades sedan företaget, av mig Julia Wiberg och min man Thomas Wiberg. Första året som bisyssla. Andra året som tjänstledig. Och nu, tredje säsongen 2020, på heltid. Om det är möjligt på sikt får tiden utvisa. ”

Med det som bakgrund är vår drivkraft, och vår mission, att göra naturupplevelser enkla och lättillgängliga för ”alla”. Vi tror att alla mår bra av att vara ute i naturen, oavsett om det är en flerdagarsexpedition eller en entimmes tur. I det samhälle vi lever i idag med känslan av ständig brist på tid, vill vi göra det enkelt för många att ta sig ut i naturen, utan att behöva resa långt. Det finns så mycket att se och uppleva på nära håll. Därför bygger vårt koncept på onlinebokningar, självservice och principen om många mindre kajakstationer.

/Julia

Självklart erbjuder vi även guidade turer och kurser, och vi erbjuder även utkörning/hämtning av kajaker om ni vill paddla bara en sträcka eller i annat område.

Today is a good day to feel good!

Julia och Thomas tillsammans med kajaklegenden Nigel Foster, designer av Point65:s kajakmodell whisky.

#LessStress

#Hemestra